Roman v stripu

Knjiga Medena koža, tako kot film, obravnava teme rasne različnosti, kulturne identitete in odraščanja, zaradi stripovske oblike pa je še posebej zanimiva tudi za mlade odrasle, eno od zelo dragocenih in težko dosegljivih bralnih skupin.

Prvi del trilogije Medena koža je leta 2015 prejel priznanje Zlata hruška, znak kakovosti otroških in mladinskih knjig.

Na dan premiere filma se je v Kinodvoru zgodila tudi posebna predstavitev stripa v prisotnosti avtorja, v Kinodvorovi galeriji pa se je takrat otvorila tudi razstava originalnih stripovskih tabel. Razstava je bila odprta do 7. decembra 2014.

Drugi in tretji del Jungove stripovske trilogije sta se prvemu pridružila junija in decembra 2015.

Strip je izšel v založbi Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta, za distribucijo po knjigarnah in knjižnicah bo skrbelo podjetje Buča d.o.o.

Strip je v slovenščino prevedla Maja Meh. Delo je izšlo s podporo Programov pomoči pri izdaji knjig, ki jih izvaja Francoski inštitut.

Cena posamezne knjige je 15 evrov. Knjigo lahko naročite TUKAJ.

Image
Image

Dočakali smo tretjo knjigo!

Prva in druga knjiga Jungove stripovske trilogije Medena koža sta knjigoljubcem in stripoholikom že dobro znani, te dni pa smo na police slovenskih knjigarn dobili še težko pričakovan tretji del! Tudi ta je izšel pri založbi Društva 2 koluta v prevodu Maje Meh.

Zdaj lahko zgodbo, ki ste jo spoznali prek filma ali se z njo seznanili prek prvih dveh delov risanega romana, sledite še korak dlje in spremljate Jungovo popotovanje proti iskanju lastne identitete, izgubljene in znova najdene nekje med dvema povsem različnima svetovoma.

Cena posamezne knjige je 15 evrov. Knjige lahko naročite TUKAJ.

Image