Novice

Vsaka posvojitev je drugačna

Tudi posvojitve korejskih otrok v Belgijo so si med seboj lahko zelo različne. Z nami je svojo zgodbo, posebej za spletno stran o Medeni koži, delila belgijka Chirstine.

 

“Film Medena koža sem videla že nekaj časa in zdel se mi je zanimiv, saj sem tudi sama korejka, ki jo je posvojil belgijski par. Moja zgodba sicer nima prav veliko skupnega z Jungovo, saj sem bila ob posvojitvi stara le štiri mesece. Koreje nimam v spominu in tudi korejsko ne znam - čeprav sem ravno pred nekaj tedni začela obiskovati tečaj korejščine. Dejstvo, da sem posvojena, mi nikoli ni povzročalo velikih težav, saj nimam nobenih spominov na čas pred tem. Resnično se počutim kot belgijka! Občutka, da bi bila razdeljena med dve kulturi in dve identiteti, pravzaprav ne poznam - mogoče sem takšna tudi po naravi.

 

Velika razlika med mano in Jungom je najbrž tudi ta, da nisem prav nič jezna na moje biološke starše. Zdaj, ko imam sama hčerko, še pomisliti ne morem na to, da bi jo oddala v posvojitev. Vendar sprejemam njuno odločitev in ju delno tudi razumem. Nič jima ne zamerim.

 

Pred štirimi leti, ko sem z možem in mojimi posvojitelji potovala po Koreji, sem svoje prave biološke starše tudi srečala, vendar je bila komunikacija med mano in njimi otežena zaradi neznanja jezika. Toda bila sem zelo vesela, da sem izvedela, kakšni so videti in kako jim gre, spoznala pa sem tudi moje 4 sestre in brata. Ostali smo v stiku, vendar se zaradi kulturnih in jezikovnih razlik žal ta vez ne poglablja. Voščimo si za rojstne dneve in si ob posebnih priložnostih čestitamo, to je pa tudi vse.

©2018 Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta. XHTML, CSS. ©2010 Avtorji.
Medena koža | Distribucija 2 Koluta