O avtorjih

 

 

 

 

 

 

 

 

JUNG, sorežiser in ilustrator

 

Jung-sik JUN (alias Jung) se je rodil 2. decembra 1965 v Seulu v Južni Koreji.

Leta 1971 ga je posvojila belgijska družina in dobil je novo ime: Jung HENIN.
Študiral je humanistiko, nato pa leta 1985 začel obiskovati stripovski atelje Saint-Luc v Bruslju. V tem mestu je nadaljeval študij na likovni akademiji ter kratek čas študiral animirani film na šoli za vizualne umetnosti La Cambre. Ilustriral je kratke zgodbe za tednika Spirou in Tintin ter nato izdal svoj prvi album Yasuda. V letu 1997 je pri založbi Delcourt izšla serija Deklica in veter. Leta 2001 je v sodelovanju z Jee Yun pri isti založbi objavil serijo Kwaïdan, ki jo odlikujeta pretresljiva barvna lepota ter subtilna in pretanjena poezija, ki izhaja iz japonske pripovedke. Z Jee Yun je sodeloval tudi pri priredbi japonske erotične zgodbe Okiya. Leta 2007 je pri založbi Quadrants (Soleil) izšel prvi del njegove avtobiografske trilogije Medena koža, ki so jo tako bralci kot kritiki navdušeno sprejeli. Istoimenski animirani film je v kinodvorane prišel leta 2012. Po letih življenja v Belgiji je Jung nekaj časa prebival na Tajskem, od leta 2003 pa živi v Franciji.


 

LAURENT BOILEAU, sorežiser in ilustrator

Boileau je bil rojen 24. septembra 1968 v francoskem Compiègnu.

Svojo profesionalno pot je začel kot chief operator in nato kot chief editor številnih dokumentarnih filmov za znane televizijske mreže (France 2, France 3, France 5, Canal +, planet ...). Leta 1999 se je prvič poskusil tudi v vlogi režiserja pri seriji Issues in Education, ki jih je Mosaic Films ustvaril za kanal France 5.

Njegova ljubezen do stripovske oziroma grafične umetnosti ga je spodbudila k temu, da je ustvaril več filmskih prispevkov o tej umetniški zvrsti: Artisans of the imagination (France 3, 2004), Spirou, a renaissance (TLM, 2004), Franquin Gaston and company (France 5, RTBF, 2005), Horsesof paper (Equidia, 2006), Sokal, the art of fine (France 3, 2007) in Poland Marzi (TV Rennes 35, 2009).

Ob 20. obletnici padca berlinskega zidu je za RTBF in Curiosphere.tv ustvaril animirano serijo, ki je bila distribuirana tudi na festivalu zgodovinskega filma v Pessacu. Poleg režije se ukvarja s popisovanjem dejavnosti BD (stripa) na Actuabd.com in spletni strani France Television, namenjeni animiranim stripom.

V preteklem letu, torej po Medeni koži, je sodeloval pri ustvarjanju še enega animiranega filma, tokrat je bil to kratkometražec o glasbi Attie Esterhuizen.

©2018 Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta. XHTML, CSS. ©2010 Avtorji.
Medena koža | Distribucija 2 Koluta