Zgodba

Animirani dokumentarec Medena koža pripoveduje zgodbo avtorja stripov in so-režiserja filma Junga, ki je bil rojen leta 1965 v Koreji in leta 1971 posvojen v Belgijo. Ob koncu korejske vojne je bilo na tisoče korejskih otrok posvojenih na Zahod in Jung je bil eden izmed njih. Odraščal je kot edini Azijec v belgijski družini. Bil je problematičen otrok, ki ni zmogel najti pravega stika z okolico, zato se je zatekal v domišljijski svet in veliko risal. Na srečo mu je kljub mladostniškim težavam uspelo življenje obdržati na pravih tirnicah.
Več let pozneje se je vrnil v Seul, da bi našel svojo biološko mamo ali pa preprosto zato, da bi preveril, koliko se v Koreji počuti doma. Odrasli Jung tako spretno izriše svojo lastno zgodbo o večnem iskanju identitete, polno humorja in osebnega uvida.

Jung je film opisal z naslednjimi besedami: »Film mi pomeni zgodbo o sprejemanju samega sebe. Če obstaja karkoli, kar želim, da bi se ohranilo, je to to. Zgodba skozi moje osebne izkušnje pripoveduje o odraslem, ki se vrača v svojo preteklost ter vnovič preučuje svojo zgodovino in pot, ki ga je vodila v sprejemanje sebe, kakršen je«.

©2018 Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta. XHTML, CSS. ©2010 Avtorji.
Medena koža | Distribucija 2 Koluta